top of page

Ontdek hoe Shiatsu jouw leven kan veranderen


Wat is Shiatsu therapie?

Shiatsu therapie is een oosterse behandelwijze, waarbij vingerdruk wordt gebruikt om invloed uit te oefenen op de energiestromen in je lichaam. De term Shiatsu bestaat uit twee Japanse woorden: 'Shi', dat vinger betekent, en 'atsu', dat druk betekent. Deze therapie richt zich op het herstellen van de balans in het lichaam. Het unieke van Shiatsu is dat het niet alleen naar je fysieke klachten kijkt, maar ook naar je mentale, emotionele en sociale welzijn. Dus als je het gevoel hebt dat je uit balans bent, kan Shiatsu je helpen om weer in harmonie te komen met jezelf.Hoe Shiatsu therapie werkt

Shiatsu therapie werkt door vingerdruk uit te oefenen op specifieke punten op je lichaam, ook wel meridianen genoemd. Deze meridianen zijn kanalen waar je levensenergie, of 'Chi', doorheen stroomt. Door druk uit te oefenen op deze punten, kan de energiestroom in je lichaam geharmoniseerd worden. Dit leidt tot diepe ontspanning en activeert je zelfhelende vermogen. Hierdoor kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Het mooie van Shiatsu is dat het niet alleen gericht is op het verhelpen van symptomen, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaak van je klachten. Het doel is om je lichaam en geest weer in balans te brengen, zodat je je gezond en energiek voelt.


Het effect van Shiatsu op lichamelijke klachten

Shiatsu therapie kan een positief effect hebben op een breed scala aan lichamelijke klachten. Het kan helpen bij het verminderen van pijn, spanning en ontstekingen. Of het nu gaat om terugkerende sportblessures, maag- en darmklachten of klachten die gerelateerd zijn aan de menstruatiecyclus. Shiatsu kan ook helpen bij het verminderen van symptomen van chronische aandoeningen zoals fibromyalgie en reumatoïde artritis. Het mooie van Shiatsu is dat het je lichaam aanspoort om zijn eigen helende werk te doen. Het is een zachte en niet-invasieve behandelmethode, die je lichaam ondersteunt om weer in balans te komen en te blijven. En vergeet niet, het is altijd verstandig om bij ernstige of aanhoudende klachten ook medisch advies in te winnen.


Shiatsu therapie voor emotionele problemen

Naast lichamelijke klachten kan Shiatsu ook een enorme hulp zijn bij emotionele problemen. Emoties zoals angst, stress en verdriet kunnen vast komen te zitten in ons lichaam en leiden tot energieblokkades. Shiatsu kan helpen deze blokkades op te heffen, waardoor je emoties vrij kunnen stromen. Het resultaat is vaak een gevoel van diepe ontspanning en mentale helderheid. Bovendien kan Shiatsu ondersteunen bij het aanpakken van zwaardere psychische problemen zoals depressie en burn-out. Door de subtiele aanraking en de aandacht voor je hele welzijn, biedt Shiatsu een veilige en respectvolle ruimte waarin je je emoties kunt verkennen en verwerken. Het is een therapie die je helpt om je innerlijke rust en kracht te vinden.


Shiatsu en burnout: een effectieve combinatie

Bij een burn-out is je energieniveau vaak flink uit balans. Je voelt je continu uitgeput, ook na voldoende rust. Shiatsu therapie kan in zo'n geval een krachtige ondersteuning bieden. Het helpt om je lichaam en geest weer in evenwicht te brengen. De rust en ontspanning die je ervaart tijdens een Shiatsu sessie kunnen je helpen om beter om te gaan met de stress die een burn-out met zich meebrengt. Het mooie is dat Shiatsu niet alleen gericht is op ontspanning, maar ook op het activeren van je eigen helende vermogen. Hierdoor kan het je helpen om je energieniveau te verbeteren en je weerbaarder te maken tegen stress. Zodat jij weer de regie kunt nemen over jouw welzijn.


Een persoonlijke ervaring met Shiatsu therapie

Mijn naam is José Gijsbers en mijn persoonlijke ervaring met Shiatsu therapie veranderde mijn leven. Ik kampte met hormonale klachten en kwam in contact met een Shiatsu therapeut. Na een reeks behandelingen waren mijn schildklierklachten verdwenen. Ik was zo onder de indruk van de impact van Shiatsu, dat ik besloot om zelf de driejarige opleiding Qing Bai te volgen. Nu heb ik mijn eigen Shiatsu praktijk, San Jao, in Deurne. Mijn missie is om mensen te helpen hun levensenergie en innerlijke wijsheid te (her)ontdekken. Of je nu last hebt van lichamelijke klachten, emotionele blokkades of je gewoon uit balans voelt, Shiatsu kan een wereld van verschil maken. Ik kijk ernaar uit om je te mogen verwelkomen in mijn praktijk.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page